Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką wybrać postać?

-Alpa_Chino-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wybraniu serwera czas na postac jaka mi polecacie na poczatek gry gralem troche zwiadowca i nie jest najgorszy ale polecacie cos innego ??

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego, jak "polećcie" mi postać. Aion to taka gra, gdzie tak naprawdę każda profesja może być dobra, a to, która grasz zależy tylko od twoich upodobań. Wolisz tankować, wspomagać, solować etc?

Opublikowano

DD to Damage Dealer czyli postac robiaca najwieksze obrazenia

Największe obrażenia ma Sorc, czyli mag/czarodziej.

Edit: Na wyższych lvl, tak 60-65 również Bard. Potrafi ładnie przychrzanić.

Jeżeli miałabym Ci polecić którąś z tych klas, to opierałabym się tylko i wyłącznie na "utrzymaniu postaci". Czarodziej jest droższy od barda.

Opublikowano

To ten caly sin nie lapie sie do tej 2 postaci jako dd ?

Sin ma mocny, szybki atak. Ja osobiście nienawidzę tej klasy, o ile ją widzę w przeciwnej frakcji :P Mnóstwo ataku+ szybkość+buffy+ paraliż. Mozna sobie stać i patrzeć, jak spada Ci połowa pż :D

Jak już grasz sinem, to możesz przy nim zostać.

Opublikowano

Ok. dzieki wielkie za info zostane przy sinie. Jakbyscie mieli jakies linki do poradnikow dla poczatkujacych typu ulepszenia co zbierac co nie i te sprawy to mozecie dac linka :P

Opublikowano

Znaczy wiesz ja w tej grze jestem zielony nie chce wyrzucic czegos co moze byc duzo warte :P

Na początkowych lvl zbieraj tylko kamienie żywiołów, manstony/kamienie many, ale to też nie wszystkie. Jeżeli masz GP to miedzy innymi atak, magiczna precyzja, zwiększenie magicznej mocy, krytyk, blok. Jak nie masz GP to tylko te dla ciebie, czyli atak i kryt. Dalej, po 40/50 lvl zorientujesz sie co i jak.

Opublikowano

DD to Damage Dealer czyli postac robiaca najwieksze obrazenia

Raczej głównie używanym zwrotem w tych czasach jest DPS :).

POlecam Sorca tak jak to Wredna mówiła .

Opublikowano

Takie pytanie jeszcze patrzylem interfejs menu postaci itp czy jest cos takiego tutaj jak pnkt statystyk do rozdania w siłe zręcznosc ??itp

Opublikowano

Takie pytanie jeszcze patrzylem interfejs menu postaci itp czy jest cos takiego tutaj jak pnkt statystyk do rozdania w siłe zręcznosc ??itp

Nie ma czegoś takiego. Każda profesja ma przypisane statystyki, które rozwijają się wraz z lvl. Obejrzysz je naciskając "P". Statystyki po prawej stronie eq. U Sina jeżeli dobrze pamiętam jest to:

-Atak

-Parowanie(?)

-Kryt

Ale Parowanie całkowicie olewasz. Podnosisz statystyki tylko kryta oraz ataku, gdzie atak stawiasz na pierwszym miejscu. Jednym słowem, jeden itemek możesz wyposażyć w same manestone crit attack, a resztę w attack.

Opublikowano

Ok. A jak sie tutaj podbija itemy na + po wyjsciu z podstawowej mapy wraz z misja poszedlem ubijac takie moby jak Zlodziej i z nich leca mi jakies perly to do ulepszania ??

Opublikowano

Ekwipunek ulepszasz na +1, +2 itd. przy użyciu Kamieni Zaklinających o poziomach najlepiej wyższych od poziomu Twojego itemu. Możesz je zdobyć głównie rozbijając jakiś Twój przedmiot przy pomocy "kombinerek"

http://aiondatabase.net/pl/item/165000001/?sl=1

które kupujesz w każdym mniejszym i większym mieście z NPCami od "Generals Goods Merchanta" / "Handlarza Artykułami Wielobranżowymi".

Klikasz na kombinerki, a następnie na item, który chcesz przerobić na kamienie. Ilość i jakość kamieni spada różnie, raz Ci spadnie z eternalowego itemu 1x l60, innym razem 5x l110. Zapis l110 oznacza Kamień Zaklinający poziom 110. Nie ma znaczenia co było w przedmiocie, wszystko jest losowo i zależne od szczęścia.

Ogółem białe/zielone i niebieskie itemy się sprzedaje do NPC, złote i powyżej (eternalowy - pomarańczowy oraz Mythicalowy - fioletowy) jeśli nie możesz/nie planujesz użyć/nie możesz itemu sprzedać innemu graczowi poprzez zwykły trade to przerabiasz na kamienie.

Opublikowano

Ok. A jak sie tutaj podbija itemy na + po wyjsciu z podstawowej mapy wraz z misja poszedlem ubijac takie moby jak Zlodziej i z nich leca mi jakies perly to do ulepszania ??

Enchanty, czyli kamienie zaklinające są możliwe tylko do uzyskania ze specjalnych woreczków, które przeważnie dostajesz z misji lub w trakcie jakiś ewentów, ewentualnie, tak jak napisał Xanan poprzez ekstrakcje itemu, czyli rozbicie go. Od razu napomnę, że warto w taki sposób rozbijać tylko "niebieskie" oraz "złote itemy", czyli takie, których nazwa jest w takim kolorze.

icon_item_enchantstone07.png

Wtedy masz pewność, że poleci ci kamyk o wyższym poziomie, niż rozbierany item. Co do samego ulepszania tutaj masz taki, jakby kalkulator. Pokazuje, jak najlepiej ulepszać/jakich kamyków używać.

http://board.pl.aion.gameforge.com/board23-aion-gra/board25-pytania-oraz-pomoc/board40-poradniki/1285-enchant-dla-zielonych/

Od razu napomnę, że warto bawić się w ulepszanie dopiero od 40-46 lvl, tak na poważnie. Wcześniej nabijasz dość szybko lvl, co za tym idzie szybko otrzymujesz nowe eq (na monetki), wiec nie ma sensu wydawanie kasy na kamyki. Chyba, że rozbierzesz jakiś już nie potrzebny item lub dostaniesz z misji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...